17 11/2015

Δοκίμασα 5 προϊόντα θηλασμού και αυτή είναι η γνώμη μου

 

breastfeedingmother

Όταν θηλάζεις, θέλεις όλα να πάνε τέλεια. Αμ δε που είναι όλα όπως το περιμένεις!

Είτε το μωράκι σου θα έχει συγχυστεί από έναν ήχο, είτε εσύ θα πας πιο νησταγμένα να πάρει το στήθος και δεν θα τα καταφέρεις με την πρώτη, ή ή ή ......

Και να μη συζητήσουμε για το θηλασμό όταν είσαι έξω, ένα μόνιμο δίλημμα, κάνει δεν κάνει, θα παρεξηγήσουν, θα με αφήσουν στην ησυχία μου, ή θα με εκνευρίσουν?

Μέσα σε όλα αυτά είπα να πειραματιστώ και να δοκιμάσω κάποια "εργαλεία" για το θηλασμό, να δω μήπως με βοηθήσουν. Ορίστε λοιπόν, η γνώμη μου για 5 προϊόντα θηλασμού: 

Μαξιλάρι θηλασμού Snoozebaby

Snoozebaby Feeding pillow

Το μαξιλάρι θηλασμού με βοήθησε πολύ να φτιάξω τη θέση του μωρού μου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Κάθε φορά που θήλαζα χρησιμοποιούσα το μαξιλάρι της εγκυμοσύνης, αλλά η καρέκλα που καθόμουν είχε μπράτσα και δε με βόλευε καθόλου. Ανέβαζε πολύ το μωρό, και με δυσκόλευε να το θηλάζω σωστά. Μετά προσπάθησα χωρίς μαξιλάρι, αλλά κουραζόμουν πολύ να το κρατάω, και παρατηρούσα ότι συχνά "έπεφτε" και ταυτόχρονα με τράβαγε, και άρχισα να πονάω.

Μετά δοκίμασα το μαξιλάρι της Snoozebaby. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ήταν μικρό! Έκατσα στην πολύθρόνα να το δοκιμάσω, και μόλις έβαλα επάνω τη μικρή, ήρθε κατευθείαν και έπιασε το στήθος. Έμεινα. Δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα. Ήταν το πρώτο της γεύμα χωρίς να κάνουμε αγώνα, και εκείνη, και εγώ!

Καρέκλα Θηλασμού Quax

Πολυθρόνα θηλασμού

Μία φίλη μου, μου είχε πει να αγοράσω μία πολυθρόνα θηλασμού, και για να είμαι ειλικρινής, στο πρώτο μου γιο, είχα λυπηθεί τα χρήματα. Σε μία πρόσφατη επίσκεψη, ήρθε η ώρα να φάει η μικρούλα μας και η φίλη μου μου πρότεινε να κάτσω στην πολυθρόνα θηλασμού που είχε. Αυτό το "αααααααχχχ" της ανακούφισης από την κούραση δεν μπορεί να περιγραφεί με κανέναν τρόπο. Και μόλις ανέβασα τα πόδια μου στο σκαμνάκι, εκεί ένιωσα άλλος άνθρωπος. Ο θηλασμός δεν είναι ότι έγινε πιο εύκολος η πιο δύσκολος, αλλά είδα πως αυτό το απαλό κόυνημα που είχε η καρέκλα ηρέμησε τη μικρούλα μου που μέχρι εκείνη την ώρα γκρίνιαζε αρκετά. 

Την επόμενη μέρα την απέκτησα, και τώρα απλά δεν την αλλάζω με τίποτα!

Μαντήλι θηλασμού Mamascarf

mamascarfcream1

Παρακολουθώ τελευταία όλο το κίνημα υπέρ του μητρικού θηλασμού (ναι ναι ναι ναι!!!!!!!!) και παρ' ότι είμαι πολύ υπέρ, παρ' όλα αυτά, δεν νιώθω άνετα να με κοιτάζουν όταν θηλάζω. Δεν το εντοπίζω στο ότι αυτό που κάνω είναι κακό (κάθε άλλο νιώθω πολύ περήφανη που έχω θηλάσει τα παιδιά μου) αλλά περισσότερο, επειδή δεν θα ήθελα βλέπουν το στήθος μου άλλοι άνθρωποι από αυτούς που επιλέγω. Κάθε φορά που ήμουν στο πάρκο ή σε ένα φιλικό σπίτι, και ήταν ώρα φαγητού, έψαχνα να βρω τρόπους να καλυφθώ (συνήθως άκομψα) και πάντα το αποτέλεσμα ήταν άβολο, είτε για εμένα είτε για το μωράκι μου.

Κάποια στιγμή ψάχνοντας, βρήκα το μαντήλι θηλασμού, το οποίο είναι τόσο απλό και τόσο βολικό ταυτόχρονα. Δεν είναι και τίποτα φαντασμαγορικό, ένα τριγωνικό βαμβακερό μαντήλι είναι ουσιαστικά, το οποίο όμως έρχεται και καλύπτει ιδανικά το σώμα μου όταν θηλάζω, δίνοντας μου όλη την άνεση να βλέπω το μωράκι μου. Έχει και 2 ακόμη πολύ θετικά, έχει τσεπούλα για το επίθεμα στήθους, και όταν το μαζέψεις χωράει σε οποιαδήποτε τσάντα, ή ακόμη το φοράς σαν αξεσουάρ

Επιθέματα στήθους Tommee Tippee

Επιθέματα στήθους

Εντάξει, να λερώνεσαι δεν είναι ποτέ ευχάριστο. Αλλά κάτι πρέπει να κάνεις. Ειδικά για όσα κορίτσια έχουν μπόλικο γάλα, η διαρροή είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτό που με προβλημάτισε πάνω σε αυτό το θέμα είναι ότι ότι και να έβαζα, είτε θα ήταν πολύ χοντρό και θα φαινόταν πάνω από τα ρούχα μου, είτε θα έφευγε από τη θέση του και θα λερωνόμουν ή δεν θα ήταν αρκετά απορροφητικά.

Για να είμαι ειλικρινής δεν δοκίμασα και ότι κυκλοφορεί για να σας πω ότι τα έχω ψάξει όλα, αλλά σίγουρα όταν βρήκα τα breast pads της Tommee Tippee σταμάτησα να ψάχνω. Σταμάτησα γιατί δεν φαίνονταν μέσα από τα ρούχα μου, ήταν λεπτά έμεναν στη θέση τους και δεν ένιωθα να μουλιάζει το στήθος μου στην υγρασία. Και από ότι μου είπε η μαία μου, είναι πολύ σημαντικό να παίρνει αέρα για να στεγνώνει και να επουλώνεται το στήθος μου.

 

Προστατευτικά θηλής Tommee Tippee

Προστατευτικό θηλής

Για τον πόνο ότι και να πεις είναι λίγο. Ο καθένας μας τον βιώνει και τον αντέχει διαφορετικά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι και καμιά κλαψιάρα, αλλά ο πόνος του θηλασμού, ήταν πολύς! Ειδικά την πρώτη φορά. Ίσως να έφταιγα κι εγώ αλλά ήμουν πρωτάρα και μπορεί να έκανα και λάθη. Αποτέλεσμα να τραυματιστώ, και σε κάθε γεύμα να πονάω, πολύ! Κάποια στιγμή μετά από αλοιφές ματζούνια και ιστορίες για αγρίους, ο καλός μου ο αντρούλης βρήκε τις ασπίδες! Περίεργη αίσθηση στην αρχή, αλλά πέρασα από το επίπεδο του πόνου, σε απλή ενόχληση.

Στην ουσία, είναι καλύμματα για το στήθος, που δεν επιτρέπουν στο σάλιο του μωρού να έρθει σε επαφή με τη θηλή, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την κίνηση του θηλασμού που κάνει το μωρό, να περάσει στο στήθος και να κατέβει το γάλα. Τώρα θα μου πεις ότι χάνεται όλη η επαφή του παιδιού με το στήθος. Συμφωνώ, αλλά από την άλλη, ή θα σταματούσα να θηλάζω από τον πόνο, ή θα χρησιμοποιούσα την ασπίδα και το μωρό μου θα έπαιρνε τα καλά από το γάλα μου, χωρίς την πλήρη επαφή. Προτίμησα το δεύτερο. Ευτυχώς με το δεύτερο παιδί μας, δεν χρειάστηκε!

 

Γράφει η Κέλλυ, μαμά 2 παιδιών, ένα αγοράκι 3 ετών και ένα κοριτσάκι 2 μηνών